Samarbeidsverktøy og Popplet i undervisningen

Image

Først og fremst: Hva er et samhandlingsverktøy?

Et samhandlingsverktøy er er et digitalt verktøy som flere brukere kan ta i bruk samtidig. Dette er uavhengig av hvor på kloden man skulle befinne seg. Et slikt verktøy er også gull verdt i skolesammenhenger. Et samhandlingsverktøy er med på å øke elevenes læring samtidig som deres kommunikasjons- og samarbeidsevner bedres. Det utfordrer også elevenes kreativitet.
Jeg har valgt å ta for meg Popplet.

Popplet er et internettbasert samhandlingsverktøy  program hvor man kan lage digitale tankekart. Det er et digitalt verktøy som kan være verdifullt for elever som er visuelle og lærer best ved hjelp av systematisering og fargekoder. Ved hjelp av Popplet kan man organisere informasjonen man bearbeider med tekst, bilder, videoer eller tegninger.

Programmet er enkelt i bruk med en oversiktlig meny med ikoner som gjør det lett å forstå hva du trykker på til enhver tid. Man kan bruke de ulike mediene om hverandre og lage et visuelt passende tankekart til ethvert tema. Her er det kun fantasien som stopper deg.

Jeg mener at programmet er så enkelt i bruk at det passer for elever fra 2. trinn og helt opp til 10. trinn. Selv om det er et enkelt og lettvint oppsett er det viktig at læreren lærer elevene å hente medier fra de forskjellige tilgjengelige sidene. Man kan hente bilder fra Flickr, videoer fra Youtube og Vimeo samt laste opp fra egen maskin.

Jeg ser en absolutt verdi i å bruke et program som Popplet i undervisningen. Det gir elevene en mulighet til å lære å organisere informasjon samtidig som det er et greit hjelpemidler for eldre elever som leser til prøver eller som skal ha en presentasjon for klassen.

Dette er et digitalt verktøy som absolutt burde prøves.
http://popplet.com/

Image

Advertisement

7 thoughts on “Samarbeidsverktøy og Popplet i undervisningen

  1. Popplet ser ut som et godt tankekartprogram! Jeg skal teste det ut under vårens eksamenslesing!
    Liker temaet på bloggen din godt – fint at det skiller seg ut fra andre blogger:)

  2. Popplet ser ut som et fint tankekart-program! Jeg skal teste det ut under eksamenslesinga mi. Fin blogg – liker at den skiller seg ut fra andre blogger. Den ser fin ut på mobilen også:)

  3. Til og med navnet Popplet er gøy!

    Først og fremst så liker jeg hvordan du “først og fremst” forklarer hva et samhandlingsverktøy er 🙂 Popplet er god på visualisering av tankekart og som du nevner veldig enkel i bruk. Jeg er helt enig av det kan brukes helt ned til 2.trinn og opp til 10. trinn og også lærerne selv. Jeg har ikke egne erfaringer med programmet i undervisning, men det blir spennende å prøve ut!

  4. Enig med den forje kommentaren(I. Arnesen sin), at det er fint at du forklarer hva et samhandlingsverktøy er 🙂 Synes også du presenterer popplet på en fin måte, slik at i hvert fall jeg får lyst til å ta det i bruk. 🙂

  5. Først og fremst vil jeg rose bloggen din! En flott og visuelt veldig bra blogg 🙂 Du som flere andre har presentert Popplet på en veldig god måte, slik at tilogmed jeg som var litt skeptisk til programmet fikk nå lyst til å se med nye øyne på det 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s